Redovna sednica Skupštine Saveza slepih Srbije

Online radionice tiflološke podrške tokom meseca juna 2021.
June 14, 2021
Anketa o zapošljavanju
June 26, 2021

U petak, 18. Juna 2021. godine, održana je druga redovna sednica Skupštine Saveza slepih Srbije. Nakon usvojenog dnevnog reda, verifikovani su mandati predstavnicima organizacija slepih Zrenjanin, Južni Banat, Jagodina i Leskovac, dok je potvrđena odluka verifikacione i izborne komisije Saveza slepih Srbije sa izborne konstitutivne sednice Skupštine od 11.septembra 2020. godine, da se Dejanu Tomiću, predstavniku Međuopštinske organizacije slepih Čačak ne verifikuje mandat, jer se okolnosti usled kojih mu mandat nije verifikovan na izbornoj sednici skupštine Saveza slepih Srbije nisu promenile.

Na sednici su usvojena godišnja dokumenta i to: izveštaj o radu saveza za 2020. godinu, izveštaj o materijalno finansijskom poslovanju saveza za 2020. godinu sa izveštajem Nadzornog odbora, kao i program rada i finansijski plan Saveza slepih Srbije za 2021. godinu.

Za člana Upravnog odbora saveza izabran je Milan Nedeljković iz Beograda, predstavnik Gradske organizacije slepih Beograd.

Skupština je odlučivala i po žalbama Mirsade Šmrković i Milade Nikačević, članica Međuopštinske organizacije slepih Prijepolje, koje su isključene iz organizacije. Žalbe su usvojene i one ostaju članice prijepoljske organizacije sa svim pravima i obavezama koje imaju članovi saveza.

Detaljniji prikaz ove važne sednice najvišeg organa Saveza, biće prikazan u glasilima koje izdaje Savez slepih Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *