Prijem kod predsednika Srbije povodom Međunarodnog dana slepih

Tomislav Nikolić dodela odlikovanja
Predsednik Srbije odlikovao Savez slepih Srbije
February 17, 2017
Održano 12. takmičenje u recitovanju KAŽI, ALI LEPO
April 19, 2018
Prijem kod predsednika Srbije povodom Međunarodnog dana slepih

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas povodom Međunarodnog dana slepih primio predstavnike Saveza slepih Srbije koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se slepi i slabovidi suočavaju tokom svakodnevnog života.

Predsednik Vučić je naglasio da će državani organi učiniti sve da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i u skladu s tim, dogovoren je zajednički rad na izradi Zakona o udžbenicima koji bi trebalo da bude na dnevnom redu jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije.

Dogovoreno je da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nabavi Brajeve štampače za štampanje knjiga, časopisa i ostalih publikacija.

Tokom susreta, sagovornici su se dogovorili da reše status biblioteke Saveza slepih kao javne ustanove, kao i status slabovidih sportista kako bi postali deo Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Pokrenuta je inicijativa za intenzivnije zapošljavanje slepih i slabovidih osoba.

Predsednik Vučić naglasio je da će se zajedničkim radom resornih ministarstava rada, zdravlja, kulture, prosvete, omladine i sporta i svim ostalim ministarstvima doći do unapređenja položaja, ne samo slepih i slabovidih osoba, već svih lica sa invaliditetom.

 


Prijem kod predsednika Srbije povodom Međunarodnog dana slepih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *