(Prepo) rukama do zaposlenja

Okrugli sto o inkluzivnom obrazovanju u Požarevcu
May 24, 2018
Treća redovna sednica Skupštine Saveza slepih Srbije
June 27, 2018
(Prepo) rukama do zaposlenja2

U okviru projekta Saveza slepih Srbije „(Prepo) rukama do zaposlenja“ edukatori Udruženja „Etno mreža“ od 7. maja započinju sa obukama za pustovanje vune u organizacijama slepih u Leskovcu i Zrenjaninu koje su prilagođene slepim članicama.

Obuke za oko 20 članica će se sprovoditi svakog radnog dana u peroidu od mesec dana u prostorijama organizacija slepih u pomenutih gradova. Projekat je finansijski podržan u okviru konkursa Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređivanje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u cilju podsticaja boljeg ekonomskog položaja i veće samostalnosti žena sa invaliditetom kroz podsticanje samozapošljavanja i socijalnog preduzetništva i osnaživanje njihovih kreativnih veština i znanja.

Kao pripadnice višestruko ranjive kategorije, naše članice su u izuzetno nepovoljnoj situaciji, posebno kada je reč o zapošljavanju, a jedna od otežavajućih okolnosti jeste ta da su osobe sa invaliditetom u mogućnosti da obavljaju samo zanimanja i poslove za koje su osposobljeni kroz opšte i profesionalno školovanje, tako da je značajno da kroz programe edukacije prošire svoja znanja i potencijale.

Ovim projektom u partnerstvu sa Udruženjem „Etno mreža“ želimo da se pridružimo inicijativi „1000 žena“ i uposlimo naše članice na izradi predmeta u nekoj od tehnika iz programa „Etno mreže“, čime bi im se pružila šansa za rad u proizvodnji rukotvorina, a vremenom bi moglo prerasti u trajno zaposlenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *