Održano 13. takmičenje recitatora

Pametna rukavica „Anora“ unapređuje život slepih ljudi
April 11, 2019
Servis tiflo podrške
May 20, 2019

Trinaesto takmičenje slepih i slabovidih Srbije u recitovanju  „Kaži, ali lepo“ održano je u utorak 23. aprila 2019. godine sa početkom u 12 časova u Beogradu – Jevrejska 24 (Sala na prvom spratu).

Ovogodišnji tročlani stručni žiri u sastavu: Irena Plaović, Mina Đurić i Dragan Popović Kuruzlija opredelio je nagrade za najbolje recitatore.

U kategoriji do 18 godina najbolji su bili učenici Škole „Veljko Ramadanović“: Petar Radulović, Milan Nešković, Aleksandra Živanović i Katarina Đurin. U kategoriji preko 18 godina najbolje su bile Ana Jovčić iz Beograda i Mila Kuran iz Sombora.

Zahvaljujući donaciji Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije Paraćin dodeljene su i tri specijalne novčane nagrade, koje su dodelili lično predsednik Tiodor Veljković i sekretar Snežana Kovačević. Specijalne nagrade su primili: Aljoša Savić  iz Čonoplje, Ivana Đorđević iz Starih Banovaca i Svetlana Manji iz Subotice.

Održavanje manifestacije finansijski je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *