Konferencija u Kragujevcu

Tradicija u našim rukama
September 25, 2019
11. Generalna skupština EBU u Rimu
October 29, 2019

Konferencija u Kragujevcu

U svečanoj sali Hotela „Kragujevac“ u periodu od 16. do 18. oktobra oragnizovana je Konferencija organizacija slepih i ustanova za slepe u okviru koje su učestvovali predstavnici 43 lokalne organizacije Saveza i Škole „Veljko Ramadanović“.

Svečnom otvaranju su prisustvovali brojni zvaničnici, među kojima i zamenik ministra kulture i infromisanja Dejan Masliković sa saradnicom Borkom Rajšić, Gordana Damnjanović, predstavnica Gradske uprave Kragujevca i predstavnici medija .

Predstavnici kompanije „Anoris Tehnology“ Nikola Krstić i Igor Sužnjević i Nevena Janković iz Naučno-tehnološkog parka promovisali su prototip pametne rukavice za slepe ANORA i bazu Saveza slepih Srbije.

Rodoljub Lazić, samostalni savetnik u oblasti prava OSI, upoznao je učesnike skupa sa nadležnostima, ovlašćenjima i radom kancelarije Zaštitnika građana. Potpredsednica Saveza Jelena Stojanović govorila je o sadržaju predloga Zakona o Marakeškom sporazumu.

Drugi dan konferencije imao je za teme plan prioritetnih zajedničkih zadataka tokom 2020. godine o kojima je govorila Branka Brkić, sekretar Saveza slepih Srbije, i naredne aktivnosti do kraja tekuće godine na koje je podsetio predsednik Saveza Milan Stošić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *