Održano 13. takmičenje recitatora
April 24, 2019
Poseta Školi „Milan Petrović“
May 23, 2019

Servis tiflo podrške

Savez slepih Srbije zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja započinje sa servisom tiflološke podrške slepoj i slabovidoj deci, učenicima i studentima, roditeljima i kasnije oslepelim osobama. Ovaj servis za cilj ima i postizanje bliže saradnje sa vaspitno obrazovnim ustanovama, institucijama, medijskim kućama radi podizanja svesti šire društvene zajednice.

Pomenuta aktivnosti će se tokom godine realizovati u partnerstvu sa 8 lokalnih organizacija članica Saveza, a prva u nizu radionica je organizovana 17. maja, u saradnji sa Gradskom organizacijom slepih Beograda, u sali na prvom spratu Jevrejske 24. Uvodničari na skupu bili su: Vesna Šaponjić, predstavnica Grupe za inkluziju Ministarstva prosvete; defektolog Suzana Jojić, kao i predstavnici Saveza slepih Srbije – predsednik Milan Stošić i potpredsednica Jelena Stojanović i predsednik Gradske organizacije slepih Beograda Nikola Đorđević. Radionici su prisustvovale i predstavnice izdavačkih kuća – Zavoda za udžbenike Gordana Ilić i KLETT-a Milica Vujnović, poverenik Saveza slepih Srbije za obrazovanje mr Tihomire Nikolić i roditelji dece u inkluzivnom obrazovanju. Premda smo poziv za učešće uputili i osnovnim i srednjim školama koje pohađaju slepa i slabovida deca – njihovih predstavnika, nažalost, nije bilo.

Ovom prilikom najavljujemo da će se sledeća radionica tiflološke podrške održati 29. maja u sali Gradske uprave Smederevo – Omladinska 1 sa početkom u 11 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *