Savetovanje Saveza i lokalnih organizacija u Kragujevcu

Učešće na Beogradskom sajmu knjiga
October 19, 2018
Muzički festival u Požarevcu 1
25. Muzički festival u Požarevcu
October 31, 2018

Savez slepih Srbije je u Hotelu „Kragujevac“ u periodu od 22. do 24. oktobra 2018. godine održao godišnje Savetovanje sa organizacijama slepih i ustanovama za slepe.

Na svečanom otvaranju se pored predsednik Saveza Milana Stošića obratila članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Kragujevca Gordana Damnjanović, obavestivši ovom prilikom predstavnike organizacija slepih iz cele Srbije o tome šta je u proteklih godinu dana, od našeg prošlog susreta, urađeno i šta se planira u Kragujevcu u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite osoba sa invaliditetom, a posebno slepih i slabovidih osoba. Predsednik Saveza, ali i predsednik Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, predstavio je desetogodišnji rad Nacionalne organizacije za bolji položaj svih osoba sa invaliditetom u našoj zemlji.
U okviru ovogodišnjeg Savetovanja jedna od tema bila je „Jačanje kapaciteta organizacija kroz kontinuiranu podršku institucija i potencijalnih donatora“, te nas je menadžer komunikacije Fondacije „Katalist Balakans“ Miloš Janković uputio u moguće izvore prikupljanja sredstava od donatora. Mr Nenad Radenković, predsednik Statutarne komisije Saveza, je govorio na temu „U susret novom Satutu Saveza i lokalnih organizacija“. Drugog dana Savetovanja rukovodilac Grupe za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete Gordana Cvetković, u pratnji svoje saradnice Staše Vučković, bliže nas je informisala o njihovim saznanjima o položaju slepih i slabovidih učenika i studenata u obrazovnom sistemu. Na kraju ovogodišnjeg dvodnevnog skupa sekretar Saveza Jelena Stojanović predstavila je predlog plana prioritetnih zajedničkih aktivnosti Saveza i lokalnih orhganizacija za 2019. godinu i pozvala sve prisutne da daju svoj doprinos u kreiranju plana svojim sugestijama i predlozima najkasnije do 1. decembra.
Skup je finansijski podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *